Személyre szabott
iskola-előkészítés, képességfejlesztés

👧👦 Máris nagycsoportos?

Repül az idő… ✈️ 🎈
Jövő ilyenkor már bizony az iskolát kezdi… 🤔

Teljesen érthető, hogy a Szülőt ilyenkor nyíltan vagy titkoltan szorongatja valami bizonytalanság, hisz gyermekünk jövője a tét.

– Vajon jól veszi majd az akadályokat?
– Eléggé felkészült lesz nagycsoport végére?
– Biztos minden segítséget megkap, hogy megállja a helyét?

🙋‍♀️ Nem vagy egyedül!

Sok, hozzád hasonló felelősségteljesen gondolkodó szülő fejében fogalmazódnak meg ezek a kérdések, és sok szülőt gyötör a bizonytalanság.

– Szeretnéd, hogy gyermeked magabiztosan kezdhesse az iskolás éveit?
– Szeretnéd, hogy amennyire csak lehet, gördülékeny legyen számára az átállás?
– Szeretnéd, hogy ha fény derül hiányosságra gyermeked valamely képességterületén akkor legyen még idő „behozni“ a lemaradást?

☺️ Segítek!
Gyertek el hozzám gyermekeddel, ahol egy veled való beszélgetés (anamnézis), a gyerkőccel pedig néhány feladat és irányított játék során feltérképezzük csemetéd képességeit, amelynek tudatában megalkotjuk és elindítjuk 🖍 személyre szabott Iskola-előkészítő, képességfejlesztő programját!

🎁 Azoknak, akik a Hepehupa- iskola-előkészítő, képességfejlesztő programot választják a felmérés INGYENES! 🤩

– 📝 Az egyéni felmérés után, személyre szabott haladási tervvel dolgozunk. Tehát nem esetleges jelleggel „csak“ játszunk! És nem is egy már előre megalkotott tervvel dolgozunk.

– 📈 A terv minden esetben a fokozatosság elve szerint épül fel, és gyermeked fejlődési üteméhez igazodik. Ők nem gépek! Minden gyermeknek más a tempója, és különböző út vezet a fejlesztés, felkészítés eredményességéhez. Éppen ezért a fejlesztési terv fő csapása bár nem változik, de a foglalkozások ütemét, intenzitását 10 alkalmanként újragondoljuk, ha pedig szükségesnek látjuk, változtatunk.

– 🦠 A foglalkozások idén minden esetben egyéni formában valósulnak meg. Így egészségügyi szempontból is biztonságosabb. Ha a vírushelyzet úgy alakul, akkor szülői segítséggel online formában is tudjuk folytatni a programot.

– ⏰ Egy- egy alkalom 45 perces. A szülővel minden foglalkozás után 10 percben megbeszéljük, mi történt. Innen garantáltan senki se távozik csak annyival, hogy “ minden rendben volt,“ vagy “ semmi baj nem volt“, esetleg a kedvencem: „minden feladatot megcsináltunk“. ( Sajnos ez mind saját tapasztalat… 😞 ). Pontosan elmondom mit csináltunk, miért, és hogy otthon mire figyeljetek.

– 🏠 Házi feladatot is kaptok, hisz erre is készülni, hangolódni kell. Úgy gondolom, hogy meg kell tanulnunk a saját gyermekünkkel is „dolgozni“. Kezdetben Ti lesztek azok, akiknek segíteni, támogatni kell őket, bármennyire is felkészültek legyenek.

📆 Mennyi ideig tart a program?

A program a gyermek jelenlegi fejlettségi szintjétől, és munkatempójától függően általában 8-10 hónap.
Bizony! Nem egy hét alatt történik majd a „csoda“ (Pedig sajnos sokan ebben bíznak, és ezt is várják el. Minél tovább halogatja a szülő a döntést, minél később kezditek a felkészülést annál nehezebb dolga lesz a gyermeknek…)

 

Mely területekkel foglalkozunk a 8-10 hónap során?

🤸‍♀️
Nagymozgás, testséma
Az alapja mindennek. Ha az idegrendszer valamely területen éretlen, akkor „minden borul“A későbbi tanulási- magatartási problémák döntő része itt gyökerezik!

🖍✂️✏️
Finommotorika
Az írás sikeres elsajátításához.

🧠 👀
Emlékezet, figyelem, vizuális differenciálás
A pontos írás- olvasás- számolás elsajátításához, és annak gyakorlatban való alkalmazásához.

👄👂
Beszéd, auditív differenciálás, szókincsbővítés
A választékos és gördülékeny, automatizált tiszta beszédhez, és feladatmegértéshez. A helyes grammatikai alkalmazáshoz, a hangok- betűk helyes összekapcsolásához.

🧭
Térbeli tájékozódás, szerialitás
A műveletek helyes sorrendben való végzéséhez, a logikus feladatmegoldáshoz.

❗️A programba ebben az évben előre láthatóan már csupán 5 gyerkőcöt tudok fogadni❗️

👦👧
Azok a gyerekek, akik részt vesznek a programban, azok az óvodai felkészítés során is hatékonyabban teljesítenek, az iskolába lépéskor pedig sokkal gördülékenyebben veszik az átmenetet az óvodából az iskolába.

Nekik garantáltan mosolygósabban, lendületesebben fognak menni az első hónapok, mely egy életre megalapozza jövőjüket, az iskolához, a tanuláshoz való hozzáállásukat.

☎️ Vedd fel velem a kapcsolatot!
Telefonon minden felmerülő kérdésedre szívesen válaszolok, és időpontot egyeztetünk állapotfelmérésre.

Balla-Kocsis Leila
fejlesztőpedagógus,
fejlesztő- differenciáló szakpedagógus
+36-30/609-3683