Hepehupa iskolaváró doboz- Az otthoni iskola-előkészítő

Három évvel ezelőtt a vidéken, vagy más országban élő gyermekek otthoni képességfejlesztésére, iskola-előkészítésére kezdtem el kidolgozni egy programot, mely megfelelő szakmai segítséget nyújt a szülőknek, mégis egyszerű és hatékony a különböző képességterületek fejlesztésében. Azoknak a szülőknek- és gyerekeknek szerettem volna ezzel segíteni, akik földrajzi vagy anyagi helyzetük miatt nem tehetik meg, hogy komplex, jelenléti iskola-előkészítésen vegyenek részt.

Úgy gondolom azonban, hogy az időközben a kialakult különleges helyzet bővítette azok körét, akiknek segíthet. Gondoljunk csak azokra a gyerekekre, akik 2021 őszén kezdik az iskolát, és gyakorlatilag a legfontosabb hónapok estek ki az iskolára való felkészülés szempontjából az óvodás életükből. 🙁

A dobozban mindent megtaláltok, ami a kb. öt hetes otthoni iskola-előkészítő programhoz szükséges. Főképp tevékenység alapú feladatokkal erősítjük azokat a területeket, melyek a zökkenőmentes átmenetet segítik az óvodából az iskolába.
Az egyedi, általam tervezett feladatlapok mellett, változatos és színes,  minden érzékszervet megmozgató feladatokkal, játékokkal biztosítjuk az alapok megerősítését.

Miért tartom szükségesnek a programot?
Az első hetek az iskolában meghatározóak a gyermekek tanuláshoz való hozzáállása szempontjából. A kudarcok, a sikertelenség nagy teher a kisiskolás számára, amely sokáig kedvét veheti az új ismeretek befogadásában, rögzítésében.

A dobozban részletes leírásokkal segítek, ha mégis elakadtok, elérhető vagyok. Így gyermekeddel együtt örömmel és sikerrel készülhettek fel, és magabiztosan kezdhetitek meg az iskolát.

Mindezt az otthonotok biztonságában és saját időbeosztásotok szerint.